Honden-Sup

Bekijk het filmpje van HondenTV op bezoek bij ikSUP voor een kleine impressie

ikSUP is in de loop der jaren een echte specialist geworden op het gebied van Honden-sup. Dit komt mede doordat we het juiste materiaal hebben, aangepaste sups, matjes en heupgordels, maar vooral heel veel ervaring! We hebben wekelijks grote groepen en diverse prive-lessen met de hond en we werken al een paar jaar samen met DogWalkTrail Oostenrijk en verzorgen maandelijks voor hen het suppen op de Waterspektakeldagen.


Het lijkt heel gemakkelijk, je zet je hond op een sup en peddelt weg… Maar in de praktijk werkt dat toch meestal wel anders!

P8150117 kopie 2

we doen de hondensup voor honden tot 60 kg

Het blijkt vaak toch best een beetje spannend te zijn voor zowel de hond als zijn baasje. Daarom hebben wij een speciaal aangepast programma voor de honden-sup, waarbij alles draait om de rust. Alleen dan kan de hond en dus ook zijn baasje er van gaan genieten! Bij ikSUP varen we met onze motorboot vanuit de supschool naar ons eigen prive-eiland in het natuurgebeid. Hierdoor slaan we lastige stukken in de route over: onder een drukke brug door, langs een eendenvoeder-plaats, een stuk openwater oversteken, langs een restaurant met veel publiek. Di gebeurt nu rustig met de motorboot waardoor de eigenaar alle tijd en rust heft om aandacht te schenken aan zijn hond. Eenmaal op het eiland volgt de instructie en kan de hond nog even rondrennen of nog even zwemmen!

Dan ga je voorzichtig op de sup en volgt de hond. Vervolgens peddelen we een aangepaste route door het natuurgebied van Natuurmonumenten, die klopt qua tijd voor de eerste keer. In het natuurgebied wordt de hond afgeleid van het toch wel stressvol op de sup zitten door de omgeving, geuren en geluiden en zie je de ontspanning komen! Onderweg maken we nog een korte stop voor een drankje en kan de hond als het warm is eventueel ook even zwemmen. Na afloop komen we weer terug op ons eiland, waar de hond even kan uitravotten na het suppen en varen we met de motorboot weer terug naar de sup-school.

Diverse Honden-sup-lessen:

- privé: 1-2 combi - prijs €75,- voor 2 uur - incl. vervoer met boot naar eiland

- privé: 3-4 combi’s - prijs €65,- per combi - voor 2 uur - incl. vervoer met boot naar eiland

- workshop > 4 combi’s tot max 10 combi’s - prijs €55,- per combi - voor 2 uur. 

Dit zijn off-season prijzen - voor lessen na 1/10/17.

Uiteraard kunnen er ook ‘kijkers’ mee op een eigen sup, de supporters zonder hond - zij betalen €25,- pp.

Qua tijd heeft de vroege ochtend, namiddag of avond onze voorkeur. Het is dan een stuk rustiger op het water en ook met warm weer is het dan een stukje koeler voor de hond, die natuurlijk in de volle zon op het board zit! En kijk maar eens hoe prachtig een zonsondergang-sup-tour met je hond kan zijn!

unnamed-2-1 kopie 2Wat moet je meebrengen voor een honden-sup-les:

- voor de hond het liefst een tuig (beter dan een halsband - mochten ze van het board springen of vallen, dan hijs je ze met een tuigje veel gemakkelijker weer op de sup)

- een heupgordel of lange riem die je om je middel kunt doen (als je peddelt heb je geen handen bij om een riem vast te houden)

- gemakkelijk zittende kleding voor je zelf - die eventueel nat mag worden. Bij frisser weer hebben we O’Neill wetsuits voor je klaarliggen!

- beloning (liefst in de voor van tube of roller ivm nat worden) voor je hond of iets anders waarmee jij je hond een goede beloning kan geven

- in de zomer anti-insecten spray, want we peddelen door een natuurgebied!!!

- zonnebrand!

20150719-141926-XR199521

ook voor een geblesseerde hond die niet veel mag lopen, is de honden-sup een perfect uitje! Ze worden er heel moe van zonder zich lichamelijk in te spannen!


Verhuur:

Heb je al eens een honden-sup-les bij ons gevolgd, dan is het ook mogelijk een sup te huren. Dan vertrek je echter wel gewoon zelf vanuit de supschool, dus moet je langs het restaurant, onder de brug door, langs de eendenvoederplaats en de Vuntusplas oversteken! Als je eerst een les bij ons hebt gevolgd, kun je zelf of in overleg met ons beoordelen of dit haalbaar is voor jou en je hond!

Er mogen max 2 honden per verhuur mee - dus geen groepen!

Prijs verhuur met hond: 

2 uur €30,- dit is met een speciaal honden-sup-board incl. hondenkleedje, excl. wetsuit
Boeken:

Een datum en tijd voor een grote groep kan per mail worden aangevraagd. We kijken dan of dit naar wens kan worden ingepland. Deze komt in optie te staan totdat een aanbetaling van €50,- of €100,- (afhankelijk van de groepsgrootte) op ons rek. nr. NL67RABO 0111 7195 69 tnv ikWatersport is ontvangen. Zodra de aanbetaling ontvangen is, wordt de reservering definitief. Het totaalbedrag voor de gehele workshop dient uiterlijk 10 dagen voor aanvang van de les te zijn voldaan.


Annuleren:

Annuleren van een workshop is mogelijk tot 10 dagen voor de boekingsdatum. Hierna worden annuleringskosten in rekening gebracht. Wordt er binnen 24 uur voor de afgesproken tijd geannuleerd, dan zijn wij genoodzaakt de boeking voor 100% te berekenen (dit geldt ook als er onverhoopt minder deelnemers zijn dan waarvoor is gereserveerd).

Voor al onze lessen les geldt een annuleringsregeling van 24 uur. Wordt er binnen 24 uur voor de afgesproken tijd geannuleerd, dan zijn wij genoodzaakt de boeking voor 100% te berekenen 


Adres:

JACHTHAVEN DE UITKIJK/HUISJE A1 - OUD LOOSDRECHTSEDIJK 237 - 1231 LX LOOSDRECHT
SUP-School ikSUP

Oud Loosdrechtsedijk 237 * 1231LX Loosdrecht 

www.iksup.nl  

SUP-Center ikSUP 

Oud Loosdrechtsedijk 191 * 1231LW Loosdrecht

www.supcenteriksup.nl

info@iksup.nl

 tel. 06 81 467 367

bank rek. nr. NL67RABO 0111 7195 69


© ikSUP 2017