SUP-SCHOOL

Suppen op de Loosdrechtse Plassen bij ikSUP!

SUP-lessen en ECO-Tours door het natuurgebied!


ikSUP is een Sup-centrum in Het Gooi, dat in 2013 is gestart. Zeer centraal gelegen aan de Loosdrechtse Plassen biedt ikSUP je de mogelijkheid om vanaf een SUP-board de prachtige natuur in het plassengebied te komen verkennen. Supschool ikSUP is gevestigd bij Jachthaven De Uitkijk in Oud Loosdrecht. Daarnaast hebben we onze showroom SUP-Center ikSUP bij Jachthaven Wetterwille, waar je terecht kunt voor  de aanschaf van SUPs en allerlei SUP-accessoires.

De natuur in het Loosdrechtse plassengebied is overweldigend. En hoe belangrijk de invloed van Natuur op je hersenen is kun je hier onder lezen! De mooiste plekjes blijven echter meestal onopgemerkt, omdat je hier niet kan komen met de motorboot. Gelukkig biedt de nieuwste rage op watersportgebied hier een oplossing voor. Met je Stand Up Paddle board, een brede surfplank waar je staand op peddelt, kun je overal komen, hoe ondiep of dichtbegroeid het ook is. Bovendien ben je geruisloos, waardoor de dieren zich niet zullen verstoppen en jij hun rust niet verstoort!  ikSup biedt lessen voor individuen of groepen. Tijdens een les heb je de techniek vaak zo onder de knie en staat de tocht eigenlijk voorop, maar je kunt ook gaan voor een les meer gericht op de techniek. Naast het genieten van het moment is SUPpen ook nog een geweldige work out. Je traint de core van je lichaam, waardoor je je hele lichaam versterkt en bijvoorbeeld rugklachten een stuk kan verminderen. 

Qua kleding volstaat gemakkelijk zittende kleding. Mocht het toch aan de frisse kant zijn en heb je graag de bescherming van een wetsuit? Geen probleem, ikSUP heeft O'Neill wetsuits in diverse maten!!!

Naast lessenverhuur en tochten bieden wij ook een groot aantal activiteiten, zoals Yoga-SupSUP-PilatesSUP BootcampsHONDEN-SUP en uiteraard KinderpartijtjesBedrijfs- en Vrijgezellenfeestjes.

Bovendien starten we in 2017 met het internationale kinder-sup-programma SUPkids. Hierbij gaan we met de kinderen op pad naar het natuurgebied en nemen ze mee op een leuke ontdekkingsreis. Milieu en natuur komen vol aan bod! Er zullen SUPKids-camps en losse dagen komen, maar het SUPKids-programma is ook zeer geschikt voor lagere scholen!!! Of je kiest ervoor je Kinderfeestje uit te breiden met wat onderdelen uit het SUPKids-programma. Zie ook SUPKids.

Naast het SUPKids-programma organiseren we ook originele kinderfeestjes, waarbij we gaan suppen en leuke spelletjes doen op de sup bij een eiland. 

Kijk bij Feesten en Groepen voor meer informatie!!!

ikSUP heeft eerste klas materiaal van diverse A-merken als RED Paddleboards, Starboard en Mistral! Deze merken worden niet alleen gebruikt voor de lessen, maar zijn ook te koop in onze shop.

Bovendien is ikSUP officieel testcentrum voor het merk RED Paddleboards, zodat u bij ons terecht kunt voor advies en een proefvaart.

Omdat de boards ook in de school worden gebruikt, hebben we het hele jaar door leuke occasions op voorraad!

Wil je contact opnemen met ikSUP? Bel dan even naar 06 81 467 367 of stuur een mailtje naar info@iksup.nl.


ikSUP probeert het natuurgebied zo schoon mogelijk te houden. We doen mee aan schoonmaakacties en als je na verhuur een volle vuilniszak met gevonden afval binnenbrengt ontvang je een kortingsbon van €2,50 op je volgende verhuur!


Natuur stimuleert de hersenen

Of je nu jong of oud bent. Uit steeds meer onderzoeken komt dit naar voren en heel recentelijk is daar een onderzoek bij gekomen. Volgens de Stanford University heeft natuur zowel fysiek als mentaal een positieve invloed op mensen. Vooral korte “micro breaks” blijken gunstig voor ons.  

Het onderzoek is in Amerika uitgevoerd door de Stanford University in samenwerking met collega onderzoekers uit Zweden. Het mooie is, niet alleen de onderzoeksresultaten laten duidelijk zien dat natuur stimuleert, ook hersenscans laten duidelijk de effecten zien van groen.

    Natuur stimuleert positiviteit   

Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van groen? In het onderzoek van de Stanford University werden 38 mensen onderzocht. Deze 38 individuen woonden allemaal in een stedelijke omgeving. Verder hadden de mensen geen psychische stoornissen. De groep mensen werd vervolgens opgedeeld in twee groepen die gevraagd werd wandelingen te maken. Een groep moest door de natuur lopen, terwijl de andere groep langs een drukke verstedelijkte weg moest lopen. Voor en na de wandeling kregen de deelnemers een vragenlijst die ze in moesten vullen én werden hun hersenen gescand.

Het resultaat? De mensen die gewandeld hadden door de natuur vertoonden een duidelijk verschil met de vragenlijst en scan voordat ze begonnen met wandelen. Er is een specifiek gedeelte in de hersenen, de prefrontale cortex of voorhoofdshersenschors genaamd, die in verband wordt gebracht met negatieve gedachten en gedrag. En juist in dit gedeelte was een duidelijke verandering te zien na het wandelen in de natuur. Mensen werden positiever, zelfs als de wandeling van korte duur was.

De invloed van natuur

Meer dan 50% van de wereldbevolking woont nu in stedelijke omgevingen en de verwachting is dat dit in 2050 zelfs meer dan 70% is! Het is het dus belangrijk om steeds meer te zoeken naar manieren om natuur terug te brengen in ons leven. Want het is niet alleen kijken naar of wandelen in de natuur wat een positieve invloed heeft op onze geest. 

Kortom, wij moeten er alles aan doen om de natuur weer een plek te geven in ons leven!   

Dus kom gewoon eens lekker suppen in ons prachtige natuurgebied!!!

                                                                             

OPENINGSTIJDEN SUP-SCHOOL ikSUP: 6 dagen per week 8-22 uur!  

(maandag gesloten)

Wel graag van te voren even bellen met 06 81 467 367!


OPENINGSTIJDEN SHOWROOM SUP-CENTER ikSUP: alleen op afspraak! 

Tel. 06 81 467 367

verkoopsite/webshop

                                              

© ikSUP 2017